Zomeractiviteiten


Hieronder vindt U een keuzeprogramma dat als voorbeeld kan dienen voor uitstappen vanuit het hotel.

Dag 1

Voormiddag:

Na het ontbijt natuurwandeling naar berg Pancir.
Met stoeltjeslift naar boven tot 1212m hoogte naar berg Pancir. Mooi uitzicht over berggebied Sumava, gezellig terras om uit te rusten en te relaxen. Nadien te voet terug naar het hotel: 5km bergaf.

Namiddag:

Middagmaal in het hotel.
Namiddag: met de trein naar stadje Zelezna Ruda: 3 km. Het stadje bruist van het grenstoerisme. Het pittoresk kerkje en het plaatselijk museum zijn zeker een bezoekje waard. De permanente markten en de vele glas- en kristalwinkeltjes trekken de aandacht. De Tsjechische sfeer snuif je op in één van de vele typische cafeetjes.

Avond: Avondmaal in het hotel.

 

Dag 2
Voormiddag:

Na het ontbijt uitstap voor een ganse dag naar het kuuroord Karlovy Vary : 150 km.
Karlovy Vary / Karlsbad / is een belangerijk kuur- en vakantieplaats, gelegen in het schilderachtige dal van het riviertje de Tepla. Deze in 1358 door keizer Karl IV gestichte stad is bekend voor zijn vele warmwaterbronnen die geneeskrachtige eigenschappen bezitten. Grote, monumentale bouwwerken verschaffen de stad een grote architectonische eenheid en een unieke charme.
Interessant voor bezoekers:
Mlynska, de voormalige Vridelni- en Treznicollonades, het Cisarske ofwel Keizerlijk badhuis en andere badgelegenheden, de schouwburg, het Grand hotel ďPuppĒ, de Grieks-orthodoxe en anglicaanse kerk.

Namiddag:

Middagmaal in Karlovy Vary. Op de terugreis bezoek aan Marianske Lazne. In Marianske Lazne /Marianbaden / - mooie barok - collonade met warmwaterbronnen, met schitterende muziek - Fontane.

  Avondmaal in het hotel.

 

Dag 3
Voormiddag:

Na het ontbijt uitstap naar Annin: 30 km van het hotel. Bezoek aan kristalfabriek om 9.30 u. U ziet hier het slijpen van echt Boheems kristal. Na het bezoek aan de werkplaatsen kan men kristal kopen in de fabriekswinkel.

Namiddag:

Middagmaal in het hotel.
Namiddag natuurwandeling naar het Cerne jezero / Zwarte meer / en het Certovo jezero / Duivels meer.
Beide meren zijn ruim 35 m diep en liggen op een hoogte van ongeveer 1.000 m. Hun ontstaan danken zij aan het smelten van gletsjers, aan het einde van de laatste ijstijd, zo'n 12.000 jaar geleden. Onderweg overwinnen we de 1340 meter hoge Jezernihora en de Svarov: 1335 m. Alles samen is de wandeling bergop en bergaf 11 km lang in het bos.

Avond: Avondmaal in het hotel.
Na het avondmaal kunt u dansen bij life-orkest in de hotelbar: dansavond.  

 

Dag 4
Voormiddag:

Na het ontbijt uitstap voor een ganse dag naar Cesky Krumlov, een middeleeuwse stad, met onderweg bezoek aan het kasteel Hluboka, het mooiste kasteel van Tsjechië ! 140 km
De tocht alleen al door het mooie heuvellandschap maakt de rit naar het slot Hluboka erg aantrekkelijk. Het is op een 83 meter hoge rots gelegen en is het meest bezochte kasteel van Bohemen. Toppers uit de kunstcollectie zijn vooral de verzameling 17de eeuwse Vlaamse wandtapijten en de middeleeuwse bibliotheek.

Namiddag:

Middagmaal in Cesky Krumlov.
Cesky Krumlov is de parel van Zuid-Bohemen . Een bezoek aan dit romantische stadje is onvergetelijk. Met zijn steegjes en trapjes is het één en al charme. Gelegenheid tot bezoek aan het kasteel van de Rosenbergs:13de - 16de eeuws met z'n fraai gemeubileerde barokke interieur.
Rondom het kasteel, in een droge gracht, scharrelen nog steeds bruine beren rond.

 

Dag 5
Voormiddag:

Na het ontbijt uitstap voor een ganse dag naar Praag: 160 km

Namiddag:

Praag : De stad met honderd torens. U maakt een geleide stadswandeling met regelmatige rustpauzen langs de belangrijkste bezienswaardigheden zodat u een representatieve indruk krijgt van deze stad: het Lorettoheiligdom, het Burchtplein, de Praagse Burcht, de St.-Vituskathedraal, de St.-Jorisbasiliek, het Gouden Straatje, de Karelsbrug, het Oude Stadsplein met het Astronomische Uurwerk, de Joodse Wijk, de Kruittoren en het Wenceslasplein om te winkelen of cultuurbezoek.

Avond: Avondmaal in het hotel

 

Dag 6
Voormiddag:

Na het ontbijt om 10.00 uur - met de trein naar stadje Klatovy: 1 uur treinrit - 40 km

Namiddag:

Middagmaal in Klatovy.

Klatovy is een versterkte stad, gekend voor zijn Jezuïtenkerk in Barokstijl met catacomben: er bevinden zich nog ruim 300 mummies en is tevens bekend om zijn alomtegenwoordige torens. Mogelijkheid tot bezoek van de oude barokke apotheek. Er zijn ook veel winkeltjes en terrassen.

Avond:

Avondmaal in het hotel en nadien kunt U in de hotelbar kijken en luisteren naar een folkloristische groep met een repertoire van Boheemse dans en muziek.


    

 

Dag 7
Voormiddag:

Na het ontbijt vertrek naar Regenhütte in Duitsland ( ca 25 km ). Bezoek aan glasblazerij en glasmuseum. Nadien wandeling in kleine natuurkuuroord Bodenmais en bij de terugreis pauze in de prachtige natuur bij Grösse Ärber.

 
Namiddag:

Middagmaal : lunchpakket van het hotel.

Avond:

Na avondmaal wijndegustatie in de bar.  

 

Dag 8
Voormiddag:

Na het ontbijt daguitstap naat Orlik , Zvikov en Tabor. (130 km)
We brengen eerst een bezoek aan het kasteel Orlik, een typisch waterkasteel als een echt adelaarsnest hoog op een rots gebouwd.
Nadien varen we de Moldau af naar het kasteel Zvikov, gebouwd door koning Premysl Otakar II in de 12 de eeuw en eeuwenlang het favoriete buitenverblijf van de Boheemse koningen.
Bij terugreis bezoeken we nog een middeleeuwse stad Tabor.

Namiddag:

Middagmaal: individueel.
Tabor -
een stad met oude Tsjechische geschiedenis. De grotten van Tabor worden verbonden door een netwerk van gangen en kelders, die het niet alleen mogelijk maakte om zich voor binnendringers te verbergen, maar de inwoners ook een mogelijkheid bood om zich tegen de talrijke branden te beschermen. Het plein van Tabor ligt op het hoogste punt van de stad. Het stadhuis draagt boven de deur een stenen embleem met de oudste verschijning van Jan Zizka en zijn leerling Jan Hus. Veel huizen hebben renaissance voorgevels met ingewikkelde segmentaties.

Avond:

Avondmaal in het hotel.

 

Dag 9
Voormiddag:

Na het ontbijt vertrek naar Pilsen en Klatovy. (80 km)
Plzen ( Pilsen ) Ė In 1295 stichtte koning Vaclav II het Nova Plzen, de stad aan de samenvloeiing van vier rivieren met het toendertijd grootste plein in Midden-Europa ( 139m x193m ). Het hoogtepunt van kerkelijke architectuur is de Sint Bartholomeüskerk met de hoogste toren in Tsjechië ( 103 m ). In 1468 kwam in Pilsen het eerste gedrukte boek uit, de Trojaanse kroniek. Rond het midden van de 19de eeuw ontstonden de bierbrouwerij en de ijzersmelterijen van Emil Skoda. De metropool van West-Bohemen Pilsen telt 172.000 bewoners.
Pilsen Ė bezoek aan brouwerij Pilsen Urquell.

Namiddag:

Bij terugreis stoppen we in stad Klatovy. Middagmaal in Klatovy individueel.
Klatovy is een versterkte stad, gekend voor zijn Jezuïtenkerk in Barokstijl met catacomben: er bevinden zich nog ruim 300 mummies en tevens gekend om zijn alomtegenwoordige torens. Tevens bezoek aan de oude barokke apotheek. Er zijn ook veel winkeltjes en terrassen.

Avond:

Avondmaal in het hotel.